Заседава комисията за проект“Общинска многофункционална спортна зала с колоездачна писта“

Проведе се първото заседание на комисията, назначена със заповед на кмета на Община Казанлък ,която ще разисква проекта за Колодрума.

Заседанието бе открито от кмета, Галина Стоянова, която изрази убеждението си, че ще се намери най-доброто решение за всички.

Членовете на комисията дебатираха резултатите, получени от анкетата,пусната на сайта на Община Казанлък с трите предложения за визията на Колодрума.

Комисията ще изготви подробно задание ,съгласно Закона за устройство на територията за проектиране на многофункционална спортна зала .Ще бъде направено и обследване на съществуващата писта за да се прецени възможността за вписването в пространството около сградата.

Решенията взети по време на двучасовата среща бяха ключови за стартирането на проекта. Стигна се до консенсус между всички присъстващи, че Казанлък има нужда от закрита многофункционална зала за спорт .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Заседава комисията за проект“Общинска многофункционална спортна зала с колоездачна писта“

  1. Ако се направи зала, която да е във вътрешното пространство на сегашния казанлъшки колодрум, неговата писта ще загуби своето значение. Това е така, защото: 1. Няма да може да се използва за пистови колоездачни състезания. След като във вътрешното пространство ще има построена зала, зрители ще могат са следят състезателите най-много по половината от пистата; 2. Дори и за тренировъчен процес пистата не е възможно да се използва пълноценно. Та нали треньорите трябва да проследяват своите възпитаници по всяко време във всяка част на пистата. Как ще става това, след като залата ще им отнема зрителното поле? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ ПО СЕРИОЗНО КАК ПЪЛНОЦЕННО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРЕДВИДЕНИТЕ СРЕДСТВА. На всеки е ясно, че 13,5 млн лв. са крайно недостатъчни. Моето предложение е с част от тях да се ремонтира пистата, трибуните, осветлението и оградата на сегашния колодрум. А спортна зала да се изгради в празното пространство северно от стадион „Севтополис“ и тенис кортовете, където пролетно време се разполагат панаирджийски люлки и пр.

Comments are closed.