Заседава комисията за изготвяне на проекта за общинска мултифункционална спортна зала с колоездачна писта в Казанлък

Да се направи пълно обследване на пистата на градския колодрум, която е в компрометирано състояние, като да се вземе най-доброто решение за изготвянето на проект за изграждането на мултифункционална зала с колоездачна писта, отговаряща на нормативните изисквания, решиха на първата си среща членовете на общинската комисия с председател инж. Даниела Коева – зам.-кмет на Община Казанлък. Тя бе сформирана със заповед на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова след проведеното обществено обсъждане на бюджет 2024 г. и осигуреното финансиране за изпълнението на обект „Реконструкция на общински спортен обект „Колодрум“ в град Казанлък в закрита многофункционална спортна зала“ в размер на 13 млн. и 500 хил. лева. Предстои да бъде изготвено предложение до собственика на терена за възлагане по реда на ЗОП на дейностите по изпълнение на предварителни (прединвестиционни) и обемно-устройствени проучвания за определяне на разположението на обекта, доказване на нормативната допустимост, целесъобразността на инвестиционната идея, както и за съставяне на задание за изработването на инвестиционен обект.

В комисията са включени: зам.-кметът Сребра Касева, главният архитект на Община Казанлък Иван Кирчев, архитектите Петя Георгиева, Николай Николов, Христо Инджов, председателят на ПК по образование, младежки дейности и спорт в Общинския съвет Аксения Тилева, председателят на УС на колоездачен клуб „Лястовица – 1905“ Смаил Алимов, журналистите Десислава Петкова и Марияна Ганева.

На първото си заседание днес комисията разгледа представените три варианта за проект, по които гражданите на Община Казанлък имаха възможност да гласуват чрез сайта на Община Казанлък. С най-високо одобрение е предложението, изготвено от арх. Иван Киряков, получило 750 гласа „За“ от общо 1147 участвали в анкетата, като данните са от 15 януари 2024 г. Разисквани бяха възможностите за реконструиране на колоездачната писта с вариант тя да бъде запазена. Предстоят допълнителни проучвания за възможностите пистата да стане част от целия комплекс на закрито, който освен за развитие на спортни дейности, ще предоставя възможност за концерти и други културни събития, ще подпомага и образователните инициативи на общността.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram