Започва прием на нови кандидати за танцовата школа на спортното семейство Петър и Ваня Радеви

25 от децата на КСТ „Роза“ с треньори Ваня и Петър Радеви се завърнаха от едноседмичен подготвителен лагер в Кранево. За втора година танцовите двойки от Казанлък идват край морето, за да тренират в навечерието на новата творческа и състезателна година .

В края на седмицата за танцовия дует Атанас Русев – Симона Янева предстои едно от най-сериозните изпитания за тях тази година – участие в световното първенство в Австрия за младежи. След като не успяха да стигнат до Молдова, където се проведе европейското първенство за младежи, късметът сега споходи Наско и Симона и те ще пътуват за Австрия, като част от националния отбор на България.

През септември няма повече стартове за танцовите двойки. Но през октомври, идва ред на шампионатите. Участието в националните турнири ще бъде преоритет за танцовите двойки от школата на спортното семейство Радеви.

С 60 до 80 деца работи целогодишно КСТ „Роза“. В момента тече и процес по набиране на желаещи да се запишат в танцовата школа за новата творческа година. Клубът не поставя възрастово ограничение пред кандидатите да танцуват, защото в танците не бива да има дискриминация. Танцът като замисъл и изпълнение е предназначен за широка възрастова аудитория, затова както децата, така и родителите могат да станат част от това послание.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram