Започват творчески ваканции за отличниците на Общински детски комплекс

Изминалата учебна година беше изключително успешна за Общински детски комплекс „Св.Ив.Рилски“ гр.Казанлък, отчетоха от неговото ръководство.
Над 700 деца и ученици от общината посещават извънкласни дейности в учебните форми изобразително изкуство, спортни танци, балет, музика, литературно творчество, таекуандо, приложно колоездене, православни християнски ценности и празници и др.
През годината на възпитаниците на Общинския детски комплекс са спечелили 317 медали и купи, от които 110 първи места от национални конкурси. 9 първи награди са заовювани от международни конкурси и състезания.
През изминалата година ОДК , съвместно с община Казанлък, беше домакин и организатор на пет национални конкурса, четири от които включени в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.
Благодарение на проект към бившата „Гражданска защита“ , Междуведомствената комисия за възстановяване от бедствия към МС отпусна сумата от 72 хил.лева, с които се изгради покривна конструкция и се спаси сградата от разрушаване. Освен ремонт на покрива, бяха възстановени и обновени две от залите в неизползваното крило и сменена дограмата на четири учебни зали. Подменена бе и външната канализационна мрежа, която от години създаваше проблеми с оттичането на водите. По този начин бе спасена една институция с над 63 годишна история и традиции в работата с талантливите деца на град Казанлък.
Като награда за постигнатите високи резултати през учебната година, възпитаниците на ОДК получиха покана от Националния дворец на децата за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно“. Те ще почиват на хижа „Шумнатица“ в кк „Боровец“ и във ваканционно селище – Атия, заедно с други талантливи деца от страната.
Новата учебна година за децата започва от 1 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram