Заловени бракониери на язовир „Копринка“

ЦРОО залови четирима бракониери на яз. „Копринка“. Акцията срещу тях започва, след като ловните камери изпращат няколко сигнала за движение около местността „Острова“. Нощната смяна, която е на язовира, започва наблюдение с термокамера и забелязва нарушителите. Бракониерите разполагат мрежите си пред местност „Острова“ в посока Садковото стопанство. Риболовните надзиратели подават сигнал към ИАРА.

Получено е бързо съдействие и след 40 минути бракониерите са заловени в момент на излизане от водата заедно с мрежите в местност „Змийското дере“.

Мрежите престояват във водата само 40 минути, а в тях са уловени 11 бели риби, 5 каракуди и 5 платики. Иззети са 300 метра мрежи и надуваема гумена лодка, а на нарушителите са съставени актове. Самоличността на бракониерите е установена от органите на МВР, които по-късно също оказват съдействие.

Това са първите бракониери, осмелили се да си пробват късмета на „Копринка“ от повече от година насам, заявяват от организацията. В цялата южна част на Копринка са разположени ловни камери и сигнализират при движение. През нощта язовирът се наблюдава от екип с термокамера, така че бракониерите да нямат шанс за изяви.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram