Зала „Багира“ кипи и по време на ваканцията

В разгара на лятото и отпуските, след кратките ваканции за кадрите на волейболната школа, животът в зала „Багира” закипя. В началото на седчмицата най-малките възпитаници на ВК „Казанлък” отпътуваха за тренировъчен лагер в местността Паниците, а от 28 август ги чака подготовка край морето.

В началото на седмицата стана ясно и че втора титулярка на  ВК „Казанлък“ след Кристин Колчагова е преподписала договора си с клуба  и ще продължи и през следващото волейболно първенство да радва феновете в зала „Багира“.

22-годишната русенка имала и други оферти да продължи своята кариера, включително и в чуждестранен отбор, написа клубният сайт.

От Сърбия се завърнаха и двете представителки на клуба в националния отбор на България при девойки старша възраст, който бе на балканиада в Сърбия, воден от ст. треньора и селекционер на женския тим на „Казанлък” Петър Дочев. С екипа на националките Йоанна Николова и Елица Баракова спечелиха бронзови медали от Балканиадата, която се проведе в сръбския град Суботица.

По време на първенството българките записаха четири победи и две загуби – от Турция и домакините, като това и отреди бронзовите отличия в класирането. Шампион стана тимът на Сърбия, а със сребърните отличия се поздравиха представителките на Турция.

Балканиадата бе част от подготовката на волейболистките, водени от селекционера и ст. треньор на „Казанлък“ Петър Дочев за предстоящото Европейско първенство в Естония и Финландия, което започва на 16 август.

Очаква се отборът ни да отпътува за Естония в четвъртък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram