Задържаха 48-годишна жена за кражба от лекарски кабинет

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо С.Г., на 48 г., привлечена като обвиняема за това, че на 20.07.2020 г., в гр.Стара Загора, от дамска чанта в лекарски кабинет, отнела чужди движими вещи – дамски портфейл със сумата от 800 лв., 100 евро, 90 паунда в него, както и мобилен телефон от владението и собственост на пострадалата, без нейно съгласие, с намерение да бъдат противозаконно присвоени, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 20.07.2020 г. пострадалата, която е лекарка, била на работното си място – медицински кабинет в гр. Стара Загора. Обвиняемата се намирала в централната градска част. Тя влязла в сградата, където се  намирал кабинета на лекарката. Около 18 ч. се наложило пострадалата да излезе извън помещението, като дамската ѝ чанта била оставена на бюрото. Възползвайки се от отсъствието ѝ, С.Г. влязла и откраднала от дамската чанта портфейла с парите и мобилния телефон на пострадалата. По-късно през деня празното портмоне и мобилния телефон били намерени близо до ромската махала от случайни граждани и върнати на пострадалата.

Обвиняемата е криминално проявена и многократно осъждана за престъпления от общ характер – кражби, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания.

Взетата спрямо С.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram