„Задържане под стража“ на 32-годишния мъж, отглеждал канабис в модерна нарколаборатория в гр.Шипка

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо П. А., привлечен като обвиняем за това, че от неустановена дата до 08.03.2021 год. е отглеждал в  частен имот, находящ се гр. Шипка, община Казанлък, около 600 броя растения от рода на конопа – канабис.

        Съдебният състав прие, че от събраните по делото доказателства са налице достатъчно данни, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът намира, че в случая е налице реална опасност 32-годишният мъж да се укрие и да извърши друго престъпление, която опасност произтича от тежестта на конкретното деяние. Касае се за голямо количество на намерените растения, както и високо технологична лаборатория за отглеждане им, обстоятелства, които  в случая говорят за високо ниво на организация на конкретната престъпна дейност. Според съда е налице и реална опасност обвиняемия П. А. да се укрие, тъй като видно от приложената характеристична справка, същият не живее на постоянния си адрес в гр.Казанлък, а друг адрес по делото не е известен. Независимо от това, че мъжът не е осъждан, съдът, при определяне на мярката за неотклонение, взе предвид данните от приложената характеристична справка, че той е криминално проявен – има криминалистическа регистрация от 2006 г.,

Съдебното производството се проведе в сградата на Районен съд – Казанлък, дистанционно чрез Скайп-връзка със Затвора – Стара Загора, съгласно Заповед на Председателя на Районен съд – Казанлък.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram