Жълт код за студ в цялата страна

Минус 11 градуса са измерени в Казанлък тази сутрин и 7 сантиметра снежна покривка след валежите от нощта. Въпреки мразовитото утро, температурата не е най-ниската стойност за годината. Минус 15 градуса бяха измерени в неделя. Така най-студеният ден от началото на месеца е 8 януари. Рекордът за най-ниска температура, измерена в региона, е от 1978 година, когато са отчетени минус 27 градуса.

Понеделник ще е най-студеният ден от мразовития фронт, който нахлу от петък в страната ни. Жълт код за ниски температури е обявен за цялата страна за днес. На места ще има слаби превалявания от сняг, като те ще са главно в югозападната половина на страната, прогнозират синоптиците.

Най-ниската температура за страната е измерена в Добрич, където са отчетени минус 15 градуса, съобщава сайтът news.bg. В Кюстендил, където вчера беше измерена най-ниската температура от минус 26 градуса, тази нощ термометрите са показали минус 14.

Първоначално за днес беше обявен оранжев код за четири области – София град, София област, Перник и Кюстендил, но тази сутрин той отпадна.

Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram