Живка Аладжова подкрепи кампанията „Заедно можем повече”

Ds olil

Днес, Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова подкрепи кампанията „Заедно можем повече“ на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „Алтернатива“, гр. Стара Загора.
2 април е обявен за световен ден на информираност за аутизма. Живка Аладжова прие 8 годишния Давид, страдащ от аутистично разстройство и неговата 7 годишна сестричка Александрина. Децата бяха придружени от своята майка и Анастасия Василева, управител на Център „Алтернатива“.
На срещата се разискваха проблеми, които не са намерили чуваемост до момента.
„ Аз съм запозната с факта, че помощта в тази посока от държавата все още е недостатъчна и се ангажирам да въздействам в положителна посока. Аутист все по-често става синоним на интересен човек, отколкото на болен и аутизмът не е нещо безнадеждно“, каза Аладжова.
Областният управител Живка Аладжова се ангажира да поиска съдействие за облекчаване на режима при получаване на решения от ТЕЛК, да инициира среща между директора на РЗИ и родителите на деца с проблеми от аутистичен спектър, да съдейства пред Министерството на труда и социалната политика увеличаване капацитета на конкретната социалната услуга.
Световният ден за информираност за аутизма има за цел да повиши осведомеността и да насърчи неговото ранно диагностициране и ранна интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистичното разстройство.
Денят се чества по инициатива на ООН.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram