Женя Димова очаква за автограф „напреднали романтици“ и други мечтатели

Среща с автограф насрочи казанлъшката поетеса Женя Димова за всички свои почитатели и ценители на изящното слово този днес от 12:00 до 17:00 часа пред книжарница „Рамита“ на ул. „Искра“ № 8 в Града на розите. Поводът за рандевуто е новата книга на Женя „Романтика за напреднали“. Тя съдържа близо 50 стихотворения, писани през последните години. Редактор е небезизвестната Аксиния Михайлова, а художник е Ина Христова, вече успешно наложен илюстратор в чужбина.

„… и моята книга ще тръгне по света днес. Ще търси да се срещне с разбрани хора, ще си поговорят, ще се опита да им каже своите си неща, те да си кажат техните. Може да си поплачат заедно, може да се посмеят, да споделят няколко гледки, да си поговорят за децата и времето, да си спомнят… Да бъдат откровени до болка, но след нея да останат чисти и истински. Както става с хората и книгите само ако са добри“, написа Женя във Фейсбук.

Стихосбирката е издание на Литературен кръг „Смисъл“.

Малко по-късно в петък от 17:30 часа в Художествената галерия в Казанлък ще бъде и поетичната вечер с Женя Димова и представянето на „Романтика за напреднали“.

Женя Димова е родена в Плевен на 6 юли 1965 г. От тригодишна възраст живее в Казанлък. Завършила е Българска филология в СУ „Св.Климент Охридски“. Има издадени 7 книги: поетични – „Залите на пролетта“ 1998, „Невидими намерения“ 2000 г., „Необичайно“ 2003 г. ИК Жанет 45, „Киприада“ 2008 г., „Богът на ежедневието“ 2014г., както и един сборник с разкази „Сезонът на видимостта“ 2002 г. и романа „Ела и съдините“ ИК Жанет 45 – 2003г.
Носител е на няколко национални награди: в конкурса за разказ „Рашко Сугарев“ 2000г., две награди от конкурса Магията любов – първа и втора 2001 и 2002 г., през 2003 г. книгата „Сезонът на видимостта“ получава голямата награда за проза в конкурса Светлоструй, първа награда за поезия в конкурс Лумен 2020г. Ахтопол.
Публикувала е в Литературен вестник, Литературен форум, вестник Капитал лайт и в много регионални издания. Член на Сдружение на български писатели от 2003г., член на Лит.кръг „Смисъл“.
От две години живее в казанлъшкото село Голямо Дряново, председател е на НЧиталище „Зора-1902“ в селото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram