Жекова, ГЕРБ: Искаме 3 млн. лева за ремонт на стария път до язовир Копринка

Средствата са за реализиране на инвестиционни проекти, които са от обществена важност за жителите на общините Стара Загора, Казанлък и Раднево, поиска народният представител от ГЕРБ-СДС Илиана Жекова. За това тя самата съобщи във Фейсбук страницата си.

Предложението е за увеличение на приходната част на бюджета в частта “Данък добавена стойност“ с 30 319 031,50 лв., пояснява Жекова, която е казанлъчанка.

„За община Казанлък предлагаме следните проекти, които имат техническа готовност за изпълнение: 1. Реконструкция на общински път и изграждане на велоалея от Казанлък до язовир Копринка. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 3 232 993,07 лв. 2. Цялостно възстановяване на парк „Северен“ (парк „Стадиона“) в Казанлък. Изграждане на подземна техническа инфраструктура, въвеждане на енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 3 022 008,68 лв.3. Внедряване на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кънчево, Казанлък. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 200 000 лв. За община Раднево предлагаме следните проекти:1. Изграждане на покрит общински пазар в Раднево. За осъществяването на идеята има изготвен проект, разрешително за строеж и към момента е на етап отваряне на ценови оферти. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 1 319 671,43 лв.2. Изграждане на фотоволтаична електрическа централа за собствени нужди на Община Раднево с мощност 600 kWh. Към момента е на етап предстоящо публично обсъждане. Общият индикативен бюджет на проектната идея е до 1 000 000 лв. За община Стара Загора предлагаме следните проекти: 1. Изграждане на охранителен канал „Лозенец“ в Стара Загора. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 6 924 358,36 лв.2. Площадно пространство, подземни гаражи и исторически паметник, кв.1 в Стара Загора. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 7 120 000 лв. 3. Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Спортно училище и общежитие в Стара Загора. Общият индикативен бюджет на проектната идея е 7 500 000 лв.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram