„ЕФко Рейсинг“ с отборна победа в Лясковец, Милен Узунов първи в своя клас

Любен Каменов с „Мицубиши Лансър“ стана победител в планинското състезание „Раховец-Лясковец 2014”, което се проведе през почивните дни. В отборното класиране първи е тимът на „Ефко Рейсинг“ Казанлък пред пилотите на „Боила АМС “ и  „Ара Моторспорт“.
Надпреварата – пети кръг от планинския шампионат, бе организирана от БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.
На старта застанаха общо 25 автомобила, при завършили 24. Състезателите преминаха трасето от стадиона в Лясковец до манастира „Св. Св. Петър и Павел”, което бе с дължина 3 350 м, едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.
С най-успешно представяне в тима на казанлъшкия „Ефко Рейсинг“ е старозагорският пилот Стефан Георгиев, четвърти в генералното класиране на състезанието, с време от трите манша 6:45:72 мин. и втори в своя клас НС2. Георгиев даде с 2,75 сек. по-добро време от съотборника си Тихомир Златков, който остана зад него в общото класиране в същия клас, непосредствено пред пилота на „Казанлък Моторспорт“ Милен Узунов, който пък кара в НС3. Узунов извоюва през уикенда първата си победа от началото на годината при съревнованието в Лясковец.
„Ефко Рейсинг“ извоюва още едно призово място за Александър Димитров със „Ситроен Саксо“, който е трети в класа си НС4.
Следват още два планински старта преди големия финал – на Шипка (30 и 31 август) и Осогово – на 14 септември. В случай, че кюстендилското състезание пропадне, както се говори, е възможно още на Шипка тимът на „Ефко Рейсинг“ да стане шампион в отборното класиране, след като зад гърба си пилотите на автомобилния клуб имат вече четири победи в планинските стартове като тим.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram