„Ефко Рейсинг“ са първи отборно на планинско „Българка“, „Казанлък Моторспорт“ – трети

Пилотите на „Eфко Рейсинг“ са първи в отборното класиране на втория кръг от планинския шампионат – „Планинско Българка 2014“. Отлично каране и първо място в класа си НС2 направи Тихомир Златков със своя 30 годишен „Форд Ескорт“, който стана 4-и в генералното класиране, изоставайки на 40:75 сек. от победителя Любен Каменов („Каменов рали тим“) с „Мицубиши Лансер Ево 9“.Това е втора победа на Каменов след успеха му в на предишния старт в Благоевград.
На старт застанаха рекордните за страната ни в последните години 54 автомобила.

След Тихомир Златков– 5-ти е Георги Василев („Дианел“) с „Мицубиши Лансър Ево 9“, който е местен, сливенски пилот. Шести е съотборникът на Златков – Стефан Георгиев също с „Форд Ескорт“, който изпревари само с 1,1 сек. Ивелин Чапанов („Плевен рейсинг“) с „Рено Клио“. Чапанов е първи в клас НС3.
Още един пилот на „Ефко Рейсинг“ с принос за първото място в отборното подреждане – Мартин Иванов, с трето място в клас РС5. С четвърти места в НС3 и НС4 са Димитър Кондев и Александър Димитров.

Второто отборно място е за домакините от „Булсим“ Сливен, а трети са казанлъшките пилоти от „Казанлък Моторспорт“ Милен Узунов и Стефан Панчугов.

Узунов с „Хонда Сивик“ е на по-малко от минута от победителя, с второ място в клас НС3 и с осмо място в класирането на състезанието.
Стефан Панчугов със своята „Хонда Сивик“ също даде второ време в клас НС4, 14-ти е в класирането на „планинско Българка“. Това бе първи старт в този шампионат за пилотите на „Казанлък Моторспорт“, а следващата им поява в състезание ще бъде в Панагюрище, където в началото на юли се провежда следващият кръг от планинския шампионат.
От „Ефко Рейсинг“ пък ще участват още тази седмица във втория кръг на пистовия шампионат в Долна Митрополия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram