Ето ги избирателните секции, в които ще се произведе видеонаблюдение

РИК Стара Загора публикува адресите и номерата на избирателните секции в областта, в които ще се произведе видеонаблюдение в реално време и видеозаснемане след обявяване края на изборния ден при преброяването на гласовете и съставянето на протокола. В списъка са включени 86 секции в община Казанлък, като само в града те са 57, а останалите са в градовете Крън, Шипка и в селата. Под наблюдение са 204 секции в старозагорско, 38 в Чирпанско, 36 в Раднево, 23 в Братя Даскалови, 22 в Гълъбово, 20 избирателни секции в община Павел баня, 16 в община Мъглиж, 7 в Гурково и селата и 6 в Николаевско.

Секции с видеонаблюдение

Решението на ЦИК за видеонаблюдението важи за почти всички секции в страната, но все пак има и изключения. Например в местата за гласуване зад граница няма да има онлайн излъчване, нито ще се прави запис. Същото важи и за секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, в домове за стари хора, в затворите, както и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме.

В останалите секции би следвало да има излъчване на живо и запис при броенето. Адресите и номерата на тези избирателни се публикуват на интернет страниците на ЦИК, както и на районните избирателни комисии.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram