„Есенна дъга на изкуствата“ в Шейново

Слънцето грееше меко, дървата за огрев се прибираха бързо, а гроздоберът беше към своя край, когато участниците от програмата на „Есенна дъга на изкуствата“ пристигнаха в Шейново. Това бе четвъртото село, което гостоприемно посреща малките изпълнители от Читалище „Искра“.

Песните на Вокална студия „Искрица“ донесоха наслада, каквато и в есенните кошници на изобилието не откриваме, възкликна жена от публиката. Въздействието от гласовете на Веселина Генева, Димитър Чемширов и Мирела Атанасова–трио ВДМ, пулсираше в пълните от радост очи. Любовта си към латиноамериканските танци представиха феерично Лидия и Венко от Школата по спортни танци. Клавирно удоволствие засвидетелства възпитаничката на Валя Костова – Божана Бонева, но чрез синтезатор, а не на пианото, на което нейната публика беше свикнала да я аплодира. Акордеонистът Стефан Делиганев получи най-горещите аплодисменти, ако се прибави и възхищението на шейновци, които той увлече навън, на мегдана, в песни и хора.

Безспорно удоволствието е пълно, за нас е честта, че сме зрители на най-талантливите възпитаници на едно от най-старите читалища в България „Искра“- център за култура и изкуство, така завърши кметът Николай Терзиев, който бе сред публиката и покани, от името на своите съграждани, читалищните дейци да гостуват отново в Шейново. А приятелите на „Искра“ от местното Читалище „Освобождение – 1884″ поднесоха шоколадова благодарност към изпълнителите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram