Дeн на отворените врати в 61 Стрямска механизирана бригада

На 17 ноември 2023 г. по повод Празника на Сухопътните войски беше организиран и проведен „Ден на отворени врати”, който премина при изключителен интерес. В него взеха участие граждани, възпитаници на детски градини и училища от Казанлък, Карлово и Сопот. Посетителите наблюдаваха статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване и се запознаха с експозициите в стаите на бойната слава „Стремци” в двата района на бригадата, които представят експонати от славното минало на предшествениците на формированието: 28-ми пехотен Стремски полк, 21-ви пехотен Средногорски полк, 23-ти пехотен Шипченски полк и 11-та Танкова бригада, и находки, свързани с войсковия живот, както и препратки към нашето съвремие.

В „Деня на отворени врати” в район Казанлък взеха участие и средношколците от Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади” – град Габрово, облечени във военни униформи, които от тази учебна година се присъединиха към клуб „Приятели на армията” – Казанлък. Те изслушаха с интерес представената им от мобилната група към 61 механизирана бригада презентация за професията на военнослужещия.

В район Карлово гостуваха за първи път ученици от 10 клас на Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров” – град Пловдив, работещи по проект под егидата на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната, които връчиха есе за саможертвата на карловските герои, участвали във Войните за национално обединение.

За пореден път „Денят на отворени врати” премина при изключително въодушевление от страна на младите посетители, които имаха възможност да се докоснат до ежедневието на българския военнослужещ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram