Д-р Живко Чобанов: Профилактиката е от изключителна важност за ранната диагностика и по-ефективното лечение на болестите при жените

Профилактиката на женското здраве бе тема на разговора на д-р Живко Чобанов с жени от Казанлък. По данни на националната статистика, с всяка изминала година броят на жените с различни гинекологични заболявания нараства, а възрастовата граница все повече пада. Затова и профилактиката е от изключителна важност за ранната диагностика и по-ефективното лечение на редица болести, заявява д-р Чобанов, лекар в ОАИЛ на казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и кандидат за общински съветник от коалиция „Заедно за силна община“.

Профилактиката на всяка жена трябва да започне от 30-годишна възраст. Ранният скрининг и редовните прегледи водят до намаляване на тези социално значими заболявания, коментира лекарят. Причините за възникването им са много, а ненавременното им лечение и профилактика може да причини куп проблеми и усложнения, категоричен е д-р Живко Чобанов. Той прикани дамите да бъдат по-отговорни към своето здраве, за да водят пълноценен и изпълнен с енергия живот, независимостта от възрастта.

Подкрепете с бюлетина №13 д-р Живко Чабанов и „Заедно за силна община“ в новия Общински съвет на Казанлък!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram