Д-р Чавдар Ангелов от „ВМРО – БНД“ отговаря на въпросите от рубриката „Вис виталис пита“

На всяка партия/коалиция радиото предоставя по 5 минути ефирно време за предизборно студио – кратко интервю с кандидат за депутат, посочен от съответния предизборен щаб, който да отговори на следните 3 въпроса:

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия/коалиция ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?
  2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия/коалиция ще отстоява в Народното събрание?
  3. Вашата лична кауза за Казанлък?

Интервюто на Чавдар Ангелов може да чуете на 24,03.2021г. от 10.30 ч и на 26.03. от 09.30 ч. по радио „Вис виталис“.

  1. Кое ще е новото и различното, което Вашата партия ще се старае да прокарва в работата на новия Парламент?

ВМРО има повече от век история зад гърба си и няма как да придадем нещо ново, но това което е сигурно за нас е, че твърдо и неотклонно отстояваме националния интерес. ВМРО е предвидима формация, която може да си партнира и в рамките на това партньорство да отстоява собствените си интереси – интереси на гражданите, които са я подкрепили. Другото, което със сигурност може да бъде казано за партия ВМРО – Българско национално движение е, че тя е една от малкото формации в активната политика на България, която излъчва нормалност и е в състояние, тогава, когато е необходимо или трябва да бъде търсен консенсус по даден въпрос, той да бъде намерен, още повече във времената, в които живеем сега.

Част от политиките, които бяха провеждани до момента ще намерят своето естествено продължение в новия парламент, но така или иначе, нашите основни послания са повишаване доходите на българските граждани, продължаване на модернизацията на българската армия, въобще на системата за сигурност, отстояване на изконното българско семейство и християнските ценности.

2. Кои са 3-те най-важни проблема на гражданите на община Казанлък, решенията на които Вашата партия ще отстоява в Народното събрание?

Най-важните проблем са намаляването на безработицата, запазване на индустриалния потенциал и в крайна сметка решаването на проблемите на онези хора, които се занимават със земеделие и животновъдство, защото това са традиционни отрасли за нашия край и макар, че нямаме проблемите, които съществуват в други райони на страната, има какво да се направи в тази посока, защото на първо място трябва да бъдат поставяни хората, тяхната работа, възможността от нея да получават доходи, с които да издържат семействата си, а това ще се отрази и на качеството на живот в самата община и самия град.

3. Вашата лична кауза за Казанлък?

В личен план като представител от региона ще се постарая да работя за това Казанлък за съхрани и развие индустриалния си потенциал, защото това е свързано с качеството на живот, традиционното за нас розопроизводство, производството на етерично-маслените култури ще бъде мой приоритет. И не на последно място, да направим така че и със моите усилия богатото културно-историческо наследство, което имаме, да бъде опазено и представено достатъчно добре на света, което ще се отрази и на туризма в региона. Това ще са основните мои цели, които ще следвам в следващото Народно събрание, ако бъда избран от гражданите за казанлъшки депутат. Като човек, който повече от 15-16 години е свързан с музейното дело в региона, личната ми кауза ще бъде тежките проблеми, които има с сферата на културата, свързани с материалната база, експертния потенциал на колегите в културните институти, те ще бъдат основна моя грижа и се надявам да бъдат разрешени, защото в края на краищата българската култура и българското творчество са едно от нещата, които ни отличават от целия свят и е гаранция за успеха и просъществуването на българската нация и занапред.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram