Д-р Живко Чобанов: Всеки пациент за нас е важен!

Здравето и образованието на децата ни, нека са на първо място. Това убеждаваха д-р Живко Чобанов и медицинската сестра от ОАИЛ на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ Руска Петрова граждани, с които водачът и кандидати от листата на „Заедно за силна община“ за новия Общински съвет на Казанлък разговаряха днес по теми и проблеми, по които все още не намираме решение.

Д-р Чобанов, който е лекар-анестезиолог в казанлъшката болница, отново припомни значимостта на лечебното заведение за обслужването на пациентите, голяма част от които са хора в трета възраст, на петте общини. „Това, което трябва на всяка цена да браним, е да запазим болницата в Казанлък, да създадем възможности да привлечем на работа млади колеги, да разширим състава и облекчим работата на отделенията, които се задъхват заради дефицита на медицинските кадри“, посочи той. По отношение на хората в третата възраст, д-р Чобанов казва, че това са гражданите с най-много придружаващи заболявания и за тях трябва да се полагат повече грижи, да има и добра профилактика, за да бъдат полезни на обществото, да се радват на старини и нормален живот.

„Трябва да показваме отношение към тях, това че ни е грижа, че всеки пациент за нас е важен, независимо от неговото здравословно състояние, социално положение или години. Когато помагаш на хората и виждаш благодарността им в очите след време, това ни дава сили да работим“, споделя д-р Живко Чобанов.

С апарат за кръвно налягане и пулсоксиметър под ръка, водени от грижата за пациента, с мисъл към най-нуждаещите се – хората в пенсионна възраст, това бе и причината, която накара д-р Чобанов и медицинската сестра Руска Петрова, да използват от оскъдното си свободно време, когато не са в интензивния сектор, да се срещнат с граждани и най-малкото – да ги посъветват по-често да идват в лекарските кабинети за прегледи.

„Не сме забравили и за младите хора, другата рискова група, към която не ще пестим усилия и средства да помогнем, защото времето го изисква“, посочи д-р Чобанов. „Всекидневно в отделенията ни идват деца, които се налага да спасяваме от най-страшното – зависимостите. Това ни съсипва като общество и наша мисия е да го спрем“, убеден е анестезиологът с 30-годишен стаж в болницата на Казанлък.

За д-р Живко Чобанов и останалите кандидати за общински съветници от КП “Заедно за силна община” гласувайте с бюлетина №13 на 29 октомври!

Заедно за силна община Казанлък!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram