Д Е К Л А Р А Ц И Я от Общинските съветници на ПП ГЕРБ в Казанлък

Уважаеми колеги общински съветници,

Уважаеми съграждани,

Дами и господа,

Ние, общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък,  изказваме своето несъгласие с това да се водят безпринципни  и фактически необусловени словесни битки на политическа основа, с цел предизборни облаги и създаване на изкуствено напрежение в работата на Общинския съвет. В тази връзка, ние призоваваме за:

  • конструктивни дебати, основавайки се на  факти и следвайки идеологията за обществен интерес при вземане на решения от Общинския съвет.

В момента Община Казанлък е заложник на неблагоразумното управление в предишния мандат. Управление, което към днешна дата задължи общината с още 3 315 139, 71  лева. Двама души, начело на това управление, са основните участници в сключването на сделка, която от самото начало е била в противоречие с действащото законодателство. Вземането на Решение през 2006 г. и подписването на едни нищожен договор през 2007 г., днес обрича всички ни да плащаме сумата от 3 315 139, 71  лева. Сделката, която превърна казанлъчани в заложници на частни интереси, е продажбата на имота на бившата Инфекциозната болница – сделка, осъществена с участието и подписите и на двамата – единият  като бивш кмет – Стефан Дамянов, а другият като бивш председател на Общинския съвет – Васил Самарски . Тези двама души и днес са общински съветници в Общински съвет – Казанлък. В тази връзка, ние призоваваме:

  •  лицата,  пряко свързани със сделката между Община Казанлък и „Тракия трейд“ и положили собственоръчно подписите си за нейната реализация, ощетила Общината с 3 315 139, 71 лева, незабавно да подадат своите оставки като общински съветници.  

Според нас,  тези хора, нямат моралното право  да бъдат част от Общински съвет – Казанлък!

През последните години всички жители на община Казанлък ставаме свидетели на разиграването на режисиран публичен фарс от страна на медии, собственост на роднини на областния лидер на БСП. Медии, които безотговорно разпространяват в общественото пространство публикации с невярна, нецензурна, дори обидна, а понякога и граничеща с фантастичния жанр информация. Ние считаме, че има журналистически принципи и етични норми, спазването на които всяка една отговорна медия трябва да изисква от журналистите си. В тази връзка, ние призоваваме за:

  • спазване на журналистическите принципи и етичните норми, което би гарантирало чиста, коректна и базираща се на обективната истина медийна среда – медийна среда,  която да информира, а не да манипулира  обществеността. 

Вярваме, че моралът в политиката е надпартиен, а истинските политици са тези, които работят  в ползва на обществения интерес!

 

   07.08.2014 г.                                            Групата  Общински съветници от ПП ГЕРБ

   гр. Казанлък                                                                       в Общински съвет – Казанлък

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram