ДЮФТС „Арсенал“ заслужи амплодисменти в Гърция

На 9 септември младежката група на ДЮФТС „Арсенал“ с художествен ръководител Ваня Минчева се завърна от участието си в Международния танцов фестивал в гр. Катерини, Гърция. От 4 до 9 септември  в курортното селище на брега на Егейско море“Олимпийк бийч“ фестивалът събра участници – танцови ансамбли от Гърция, Сърбия, Румъния и България. Освен ДЮФТС „Арсенал“ в проявата се изявяваха и представителите на ансамбъл „Българче“ от В. Търново.

Изявите на групите бяха на открита сцена в планинското градче Литохоро. Преди началото им арсеналци дефилираха по улиците на град Литохоро, в подножието на планината Олимп. Танцьорите ни бяха приети радушно от жителите на града и получиха заслужени аплодисменти след представянето си, а за участието си бяха удостоени с диплом. Във фестивалната програма „арсеналци“ се включиха с шопска и тракийска композиция.

Транспортните разходи на състава осигури групата общински съветници „Експерти за Казанлък“.

От 1 октомври започва новия творчески сезон за всички групи и школи към ДЮФТС „Арсенал“, като вече започна записването за желаещите да танцуват в детските формации. Със 170 деца  в петте възрастови групи работи худ. ръководител Ваня Минчева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram