Дундакови сред топ Сомелиерите на България

Казанлъчаните Анна и Мирослав Дундакови взеха участие в дегустация на регионален конкурс “ Сомелиер на годината “ 2015 в град Пловдив.
В дегустацията се включиха 38 вина от избите подкрепящи конкурса в цялата страна. Ана и Мирослав Дундакови правят сериозни стъпки сред най-добрите сомелиери в България и имат няколко награди от дегустации в страната. Те са организатори и на придобиият и световна известност фестивал в Казанлък на Виното Розе.
Дегустациите се поведоха в Парк Хотел Пловдив, домакина на поредното събите на Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери.
Самото събитие предхожда третият полуфинал на националния конкурс за претенденти на Сомелиер на годината 2015. Броени часове остават докато бъде обявен победителят.  на 13-ти февруари в  Новотел Пловдив, сомелиерите ще представят и сервират пет елитни български вина и диджестив. Те ще трябва да демонстрират всички ритуали, свързани с виното, а топрофесионалистите Михаил Марковски, Слави Райчев и победителят от 2014 г. –  казанлъчанинът Йордан Кирилчев, който беше излъчен от конкурса в Пловдив, ще покажат майсторството на синхронното декантиране.

Media-61806-pic
Победителят от полуфинала в Пловдив ще се бори за титлата Сомелиер на годината 2015 на 13 март в София, където ще се срещне с победителите от останалите 5 регионални полуфинала – в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Банско.

 

Снимка: GustoNews Първият в ляво е казанлъчанинът Йордан Кирилчев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram