Драгомир Петков паркира безпардонно и кара без „Гражданска отговорност“

Вече двайсетина дни шефът на Общинска банка, клон Казанлък, Драгомир Петков шофира джипа си „Рекстън“ без застраховка „Гражданска отговорност“, откри читател на сайта presstv.bg. Екипът ни направи проверка, провокиран от факта дали е възможно  банков директор и авторитетен член на „Експерти за Казанлък“ , на когото вероятно предстои отново да влезе в местния парламент, да си позволи този „лукс“. След днешната публикация на сайта ни за безпардонното поведение на Петков, паркиращ автомобила си необезпокоявано на тротоара пред банката, точно срещу Математическата гимназия, където минават не само всякакви пешеходци, но и ученици, стана ясно, че политикът пренебрегва нормите на пътните закони на държавата.

Оказа се, че застраховката е изтекла на 21 ноември и Петков не е предприел нужното, за да я поднови, макар банката, чийто директор е, да има и застрахователна компания.

Според справката банкерът е купил джипа приблизително по времето, когато оглави местния клон на Общинска банка. До 21 ноември возилото е било застраховано в Бул Инс.

Припомняме, че Драгомир Петков бе общински съветник от „Експерти за Казанлък“ и почти година преди да изтече мандата на миналия Съвет той бе позициониран като зам.председател на старейшинството. Внезапно бе уволнен бившият шеф на банката Михаил Михайлов, а на негово място спуснат Петков.

В новия Общински съвет Михаил Михайлов влезе като съветник от БДЦ, говори се, че Петков също ще влезе на мястото на колегата си Иван Дочев, тъй като последният искал да се отказва.

Дали банкерът ще възстанови утре правата си, както и задълженията по „Гражданска отговорност“, ще проверим.

В същото време е любопитно дали органите на реда ще подминат или ще се самосезират за факта?

В редакцията се обади Петя Петкова – съпруга на Драго Петков за да уточни, че този джип е нейния и да не я намесваме в политически скандали. Незнам защо написаното е с привкус на политика и скандал за дамата. Информира ни, че колата била инвалидна, каквото и отношение да има това към факта, че е паркиран джипа нагло и безпардонно. Утре ще проверим дали това, че колата е инвалидна я освобождава от задълженията по „Гражданска отговорност“. А на въпроса какво е правила там колата като е нейна и дали самата тя работи в банката – Петя отговори, че не работи в банката и там си паркирала по принцип, а Шевролета на Драго стоял паркиран пред банката..1111 GO Dragomir Petkov

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram