ДПС срещу ГЕРБ на балотажа в Копринка

Без победител на частичните местни избори за кмет в Копринка. С 52,64% избирателна активност и 1158 гласували в неделя – така приключи изборният ден тук. Кметът на населеното място обаче ще бъде избран на балотаж – Кенан Саид от ДПС и Зина Трифонова, издигната от ПП ГЕРБ, ще продължат борбата за кметския пост. 515 гласа получи кандидатът на ПП ДПС срещу 407 за единствената дама от триото, участници във вота. Все още няма официална информация за приключилия изборен ден по места, но ОИК Казанлък обяви данните за активността, а от местната централа на ГЕРБ разпространиха информация за резултатите.

Общо 2226 са избирателите с право на глас тази неделя, когато ще разберем дали ДПС ще успее да запази позициите си в казанлъшкото село или кандидатът на ГЕРБ ще надделее в тази битка.

До извънредния вот в Копринка се стигна след решение на Върховния административен съд, с което бяха прекратени правомощията на избрания на предишните избори кмет, заради незакрита в упоменатите срокове търговска фирма.

Припомняме, че в 2 общини и 12 кметства на 3 октомври се проведоха частични местни избори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “ДПС срещу ГЕРБ на балотажа в Копринка

  1. Подкрепете Кенанчо. Излезте и гласувайте.

Comments are closed.