Дом над водата плава в „Жребчево“

Потопената църква и плаващата къща в язовир „Жребчево“ са две от атракциите, свързани с този район от Розовата долина. Снимки на българи от цялата страна заляха мрежата с изплувалия от водите храм. А когато църквата отново потъне, домът над водата ще остане като единственото място, което да буди любопитство, поради своята уникалност и замисъл.

Той е притежание на бизнесмен от Нова Загора, разказва публикация във в. „Труд“. Алуминиево-дървената конструкция си има и външна изолация. Горната палуба е с площ от 55 квадрата, долната – от 70.

„Риболовът е моето хоби, освен това съм израснал на язовир „Жребчево“ и мястото е специално за мен“, разказва притежателят на плаващия дом Максим Георгиев. Предстои да бъдат монтирани и соларни панели, които да обслужват подаването на електроенергия от 12 волта.  За Максим престоят в мобилната къща е удоволствие, защото може да се движи във всеки един момент в желана посока. Съоръжението се движи с помощта на двигател, управлява се като автомобил. Плаващият дом е със стартерно запалване, има конзола и щамбайн, както и жила, които са от самия волан към двигателя и ръководят движението.

Собственикът планира да построи и други подобни съоръжения, като целта му е да превърне дейността си в бизнес и да изгражда къщи по поръчки.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram