Доживотен затвор за полицая Карчев от Казанлък, убил кардиолог на о. Крит

43-годишната вдовица Дешка Говедарова на 62-годишния кардиолог Христодулос Каландзакис, застрелян от упор, обжалва наложената й от първа инстанция присъда доживотен затвор. Апелативният съд я призна за виновна с мнозинство по обвинението за съучастие в убийство, но промени присъдата на 15 години затвор. Жената е от Казанлък.

Българският полицай Красимир Карчев, физически извършител на хладнокръвното убийство на кардиолога, беше единодушно признат за виновен в убийство от първа степен в спокойно състояние и отново бе осъден на доживотен затвор, пише в. „Труд“. Карчев също е от Казанлък.

Години след трагедията, която стана на 7 октомври 2017 г., обществеността в Крит още е настръхнала от убийството на д-р Каландзакис, което се случи навръх рождения му ден, както и последвалите изповеди и шокиращи откровения за престъплението. Любовен триъгълник и апетити за голямо наследство стоят в основата на убитият на остров Крит 62-годишен кардиолог, който подозирал съпруга си Деси Говедарова в изневяра и искал тест за бащинство.

Д-р Христодулос Каландзакис беше застрелян с четири куршума, а за убийството бяха задържани 37-годишният български полицай Красимир Карчев и съпругата на жертвата, които са били любовници.

Българската съпруга на кардиолога призна, че е имала връзка с неин сънародник полицай и че заедно са планирали убийството на Христодулос Каландзакис. Незаконната връзка на двамата български любовници датира от много отдавна, а мъжът пристигнал от България с цел да устрои смъртоносна засада на 62-годишния лекар.

Източник: Криминално

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram