Дни на отворените врати за предстоящия празник на пожарникарите 14 септември

Предстоящият професионален празник на българските пожарникари – 14 септември ще бъде тържествено отбелязан от ОУПБЗН – Стара Загора чрез провеждането на редица мероприятия в седмицата от 9 до 13.09.2013 година.
В дните на отворените врати, всички граждани от старозагорска област ще могат да посетят Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“(РСПБЗН) в Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел Баня, Опан, Гурково, както и група Група „Спасителни Дейсности“ при ОУПБЗН. Предвидени са среща с ветерани и бивши служители от органите за пожарна безопасност и защита на населението.
На 09, 10, 11 и 12 септември 2013 година приемните за граждани ще бъдат открити от 09:30 ч до 12:00 ч.
На 11.09.2013 година от 10:00 ч ще бъдат положени венци и цветя на паметната плоча на загиналите пожарникари от „Брикел“ ЕАД гр.Гълъбово.
От 12.09 до 14.09.2013 година представителният отбор по пожароприложен спорт на ОУПБЗН – Стара Загора в състав от 11 души с ръководител гл. инсп. Георги Иванов – началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност“ ще вземе участив в провеждащия се за първа година турнир купа „Тримонциум“ в град Пловдив.
Тържественото честване на Професионалния празник на българските пожарникари ще бъде отбелязано на 12 септември от 10:00 ч пред сградата на РСПБЗН – Стара Загора. Началото ще бъде дадено с тържествено приветствие от началника на ОУПБЗН- Стара Загора комисар Стоян Колев и началника на РСПБЗН – главен инспектор Антон Колев.
Отличилите се през годината с високи резултати и професионални успехи огнеборци ще бъдат официално наградени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram