Днешният епизод: Завръщането на скобите!

Казанлъчани рахитясаха два месеца от скоби предизборно. Звеното от скобаджии въртя синджирчето за сметка на данъкоплатците

След като повече от два месеца и половина казанлъчани си отдъхнаха от скобите, поставяни от Общината на автомобили, паркирали без такса, днес жълт стопер отново се появи. Но поставен на автомобил с бургаскра регистрация. БМВ-то се оказа наказателно застопорено до Централна поща.

Наказанията със скоби рязко намаляха в края на лятото, а непосредствено преди началото на предизборната кампания, бяха напълно преустановени. По време на кампанията шофьорите не бяха санкционирани очевидно съвсем целенасочено, а вероятно Общинското звено със скобите си почиваше.

Наш екип, засякъл днес „спънатия“ автомобил, провери останалите наоколо с нашенски табели и без талони за платена такса, които необезпокояване от скобаджийската напаст си стояха паркирани без санкция.

Припомняме, че по официална информация от Община Казанлък приходите за 2014 г. от санкции със скоби се оказаха мижавите 11 200 лева. Какъв ще е финансовият принос за настоящата година не се знае или може да се предполага, че ще е още по-нищожен, предвид почти двумесечния престой на скобаджиите и липсата на глоби.

Въпросите са какво са правили двата екипа на двата буса на общинска служба, след като не са изпълнявали ангажиментите си и как се оправдава разходът за заплатите им при положение, че не са били ефективни?

Защо лишиха хазната дори и от 40 лева дневно приход и не беше ли отпускането на примката около шията на местните шофьори голям предизборен бонус?


s2
s3s4s

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram