Директорът на ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Иван Чолаков се срещна с кметове на общини в областта

Поводът за днешната среща на директора на ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Иван Чолаков с кметовете на общините Гълъбово, Павел Баня, Мъглиж, Гурково, Опан и Братя Даскалови  е обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието с местната власт. С цел по-добро информиране на кметовете на общини и  кметства за криминогенната обстановка на територията на техните територии, бюлетинът за престъпните деяния и произшествия, регистрирани на територията на Областната дирекция, ще бъде на вниманието им ежедневно. В края на всеки месец ще бъдат предоставяни и интерактивни карти с престъпленията за съответното населено място като в зависимост от концентрацията им ще бъдат набелязвани конкретни мерки и действия. Обсъдена бе и възможността за изграждането на видеонаблюдение на възможно повече места, което да допринесе за предотвратяване извършването на нарушения. 

По време на срещата бе засегната и темата за недопускане извършването на телефонни измами чрез представянето на презентация и филм, който да запознае гражданите за опасността, която крие едно телефонно обаждане, както и представянето й по график в пенсионерските кубове по места.

Опазването на селскостопанската продукция, предотвратяването на кражби от нея, както и кражбите от къщи във вилните зони бяха сред темите, разисквани днес. Обсъдена бе и възможността за създаването на съвместни наряди межди полиция и представители на общините, чиито действия да бъдат разяснявани на обществеността.

Днешната среща бе първата от предвидените за подобряване взаимодействието на полицейските органи с местната власт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram