Динева чака Стоянова да се изповяда за връзките си с фалиралата КТБ утре

Дали най-после казанлъчани ще разберат истината за отношенията на Община Казанлък и фалиралата Корпоративна търговска банка ще стане ясно утре, когато ще заседава Общинският съвет, а в дневния ред на сесията за втори път е включено питането на съветничаката от БСП адвокат Моника Динева, касаещо взаимовръзките на местната власт и скандалната банка.

Кое е налагало прехвърлянето на общинските пари от Общинска банка в Корпоративна търговска през 2013 г., пита съветничката Динева. Въпросът й е отправен към кмета Стоянова,  която ще трябва да й отговори, след като протака вече втори месец обяснението.

Питанията на Динева са провокирани от шокиращите информации за съмнения по трансфера на парите  и изрядността на процедурата. Вероятностите за нередности се появиха след избухването на скандала със списъците на посетителите на Цветан Василев, публикуван на 14 май. В него поне на две места се среща името на Галина Стоянова.

БСП съветничката се интересува още за начина на избирането именно на КТБ за нова банка, обслужваща Общината. И по-точно настоява да получи уникалният номер на обществената поръчка или публичната покана, тъй като липсват в публичния регистър на Общината.

Колко банки са кандидатствали и по какъв критерий е избрана КТБ, очаква да разбере от кметицата Моника Динева на заседанието на Общинския съвет.

За протакането на отговора на кмета помогна много председателят на Общинския съвет Николай Златанов, той на заседанието през месец май, когато питането беше включено за първи път в днвевния ред, не призна живото присъствие на Моника Динева в залата, а предпочете да зачете болничния й лист, като пренебрегна наличието й в залата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram