Димитрова: Има достатъчно тестове за учениците

Татяна Димитрова, началник на РУО, съобщи на Медицинския съвет към Областната администрация в Стара Загора, че от следващата седмица ще бъдат възобновени справките за боледуващи и карантинирани ученици и педагогически и непедедагогически персонал. Тя напомни, че преди ваканцията Старозагорска област беше сред тези с най-много болни учители и персонал в страната.

Димитрова каза, че на този етап има достатъчно тестове за коронавирус, предназначени за учениците, дори и всички да започнат да се обучават присъствено.

Протоколът от днешното заседание на Областния медицински съвет ще бъде изпратен на РЗИ. Инспекцията ще издаде заповед във връзка с взетото решение за обучението в училищата от Старозагорска област. На базата на предписанията на РЗИ министърът на здравеопазването от своя страна ще издаде заповед за присъствено обучение на учениците от първи до четвърти клас и за обучение в електронна среда на тези от пети до дванадесети.

През следващата седмица Областният медицински съвет ще заседава отново. Тогава, на базата на новите данни за заболямеостта и заетостта на леглата в болниците, ще се вземе решение дали сегашните мерки да бъдат изменени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram