Деца правят благотворителност за деца

По време на благотворителна среща по волейбол с участието на ученици от ПМГ “Н. Обрешков“ и ПГ ЛПТ бяха събрани 300 лв., които ще бъдат дарени за празниците на седемте дечица от защитеното жилище „Оптима“ в с. Овощник. Идеята за благотоворителност е на 12 А клас на казанлъшката Природо-математическа гимназия. Волейболната среща, завършила с победа на отбора на ПГ ЛПТ, премина под надслова „Деца помагат на деца чрез спорта“.

 Набирането на средствата за закупуване на подаръци за децата от защитеното жилище продължи и по време на петъчния мач на женските отбори на волейболните клубове „Казанлък“ и „Славия“, и така, към каузата да се помогне на децата в неравностойно положение се присъединиха и феновете на волейбола от града на розите.

Благотворителните прояви за Коледа в ПМГ продължават и тази седмица, с коледен търг на сладкиши, баници и погачи. Проявата е планирана за вторник, от 12:00 до 13:00 часа, в учебното заведение. Дванайсетокласници организират и благотворителен концерт от 18:30 часа, в бившето кино „Лекс“, в помощ за бедстващите в Мизия.

Ден по-късно, възпитаници на казанлъшкото училище се канят да зарадват с подаръци и децата от помощното училище в Мъглиж „Петър Берон“. Дрехи, книги и ученически пособия ще бъдат предоставени на младежите, като освен даровете, математиците са предвидили и изненади за своите домакини.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram