Деца от Читалище “Искра“ представят музикални инструменти

Дейности по една от образователните програми, по които се обучават в Читалище „Искра“, представиха възпитаници на Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ в Детска градина „Детелина“. Изданието „Есенна дъга на изкуствата“ гостува на всички групи в детската градина.

Как се свири на цигулка, акордеон и синтезатор демонстрираха Александър Тянов, Цветелин Димитров и Теодор Генев. Вокално пеене представиха Виктория Налбантова и Мария Димитрова. Хоро, танго и валс обедини аплодисментите на чаровните малчугани. Голяма част от тях познаваха акордеона като музикален инструмент и единици – цигулката. Когато струните отправиха препоръката „зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте“ най-малките момичета и момчета от Детската градина показаха завидни певчески умения. За децата в предучилищна възраст, 

възпитаниците на Георги Пильонов и Михаил Христов бяха приготвили, наред с познатите детски песни, „Унгарски танц №1″ от Брамс и „Лунна соната“ от Бетовен. Песните „Арлекино“ и „Празник без предели“ на Виктория и Мария, предизвикаха настроение сред децата и желание да пеят като възпитаниците на Стефка Денева.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram