Деца на школа „Арт линия“ имат шанс за награди от Рицарите тамплиери

Творби на  деца от Казанлък, представители на школата по живопис „Арт линия“, бяха допуснати до областния кръг на националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“, организиран от Ордена на рицарите тамплиери България. Общо десет млади художници, участвали в конкурса на общинско ниво и техният ръководител Ваня Запрянова са поканени днес на церемонията в Стара Загора за награждаването на победителите в областния кръг. Три деца от населени места в област Стара Загора с представянето си са грабнали вниманието на авторитетното жури, оценяващо творбите. Именно те ще продължат към следващия етап на надпреварата. Имената им ще станат ясни по-късно днес. Голямата награда на организаторите е връчването на три едногодишни степендии за млади творци. Обявяването на победителите ще стане на 15 април, на церемония в столицата.
Идеята на конкурса е да провокира ученици от V до VІІІ клас /включително/ чрез рисунките си да пресъздадат рицарството като изграждане на личности и характери и като школа за израстване и развитие.
Класиралите се ученици на първо, второ и трето място в Националния кръг, ще получат парична стипендия за една учебна година, а рисунките, достигнали до Националния кръг, ще бъдат включени в изложбата на Коледния бал на Ордена на рицарите тамплиери.
Предвиждат се и други големи специални награди за учениците и учителите, взели участие в инициативата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram