Децата на ОУ „Кулата“ се включиха в националната кампания „Походът на книгите“

Учениците от първите и четвъртите класове на ОУ „Кулата“ участваха в поредица от инициативи, с цел да се повиши интереса към четенето и функционалната грамотност на подрастващите.

Първокласниците на ОУ „Кулата“ с класни ръководители Рени Тенева и Райна Павлова се присъединиха към националната инициатива „Походът на книгите“ на Асоциация „Българска книга“, която се провежда за 11-а поредна година. Тя започна на 2-ри април – Международният ден на детската книга, и ще завърши с Международния ден на книгата и авторското право, който се чества на 23-ти април . „Възпитавани с любов и интерес към книгите ние се включихме с цяла програма от мероприятия към тази кампания. Запознахме се с любимите книжки на първокласниците, рисувахме и оцветявахме приказни герои , четохме стихове и приказки в клас и сред природата , достойно се представихме и в „Маратон на четенето“, посетихме библиотека „Искра“. В края на кампанията за нас всички ученици получиха заслужени грамоти за достойно представяне“, разказват преподавателите.

В празничната седмица за учениците от 1 а клас на ОУ „Кулата“ (с класен ръководител Рени Тенева) посредством „Деца четат на деца“ най-малките възпитаници на училището се докоснаха до богатото приказно творчество на невероятните разказвачи Братя Грим и Шарл Перо, с чиито книги са отраснали милиарди малчугани по света. С предизвикателството се справи отлично в ролята на разказвач Ива Йорданова от 4 а клас с класен ръководител Стела Николова.

В 1 б клас (с класен ръководител Райна Павлова), с четенето на приказки се зае Ивелин Балтаджиев от 4 б. Част от изненадите в „Седмица на грамотността“ бяха и подарените от четвъртокласниците книжки с приказни истории, които ще могат да бъдат препрочитани от любознателните деца.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram