Десет кмета на села от общината избрани от раз

Кмет на Копринка отново ще е Стойчо Василев, на Розово Теодора Георгиева, на Бузовград Михаил Янушев, на Ръжена Апостол Терзиев, на Енина Веселин Андреев, на Долно Изворово Ферид Бекиров, на Голямо Дряново Петьо Апостолов, на Горно Изворово Надежда Пенчева, на Хаджидимитрово Боян Атанасов, на Шипка Василка Панайотов, сочат данните на Централната избирателна комисия /ЦИК/ при 100% обработени протоколи. Те са избрани на първи тур с повече от 50% от гласовете на жителите на съответното населено място.

В Кънчево ще има втори тур, на него се явяват кандидатът на ГЕРБ Петко Петков и на БСП Димитър Иванов. В Шейново също ще има балотаж между Данчо Данов /ГЕРБ/ и Мирослава Кирова /БСП/. В Ясеново ще спорят за кметския стол Румелия Николова /ДПС/ и Пламен Вълев /ГЕРБ/, в Овощник Иван Колев /ББЦ/ и Георги Пархов /ГЕРБ/.

Дали независимият Станимир Караджов или Илиян Илиев /ГЕРБ/ ще кметуват в Средногорово ще стане ясно на балотажа в идната неделя, втори път ще се гласува и в Крън, където креслото на кмета ще се оспорва между Али Качан и Теменужка Люцканова /ГЕРБ/. Нивелин Неделчев и Светла Трифонова /БДЦ/ ще се явят на втори тур в Черганово. В Горно Черковище жителите ще решат в края на седмицата дали втори мандат кмет ще бъде Антон Антонов /ПП Зелените/ или Продан Бюйлеков от БСП. Кънчо Кънев и Ганка Богданова ще се състезават за гласовете на жителите на Дунавци на втори тур.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram