Ден на отворените врати във военното поделение в Казанлък

Във военното поделение в Казанлък по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември днес се провежда Ден на отворени врати за гражданите. Военното формирование в града на розите е част от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Празникът вече беше отбелязан с редица прояви в Стара Загора, Карлово и Сливен. В района на военно формирование 48 430 в Стара Загора вчера се проведе тържествено награждаване на 54 военнослужещи и цивилни служители от командира на 2-ра механизирана бригада – бригаден генерал Димитър Илиев.
С тържествена церемония личният състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово отбеляза празника на Сухопътните войски. Честването бе открито с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от бригаден генерал Димитър Шивиков.
По случай празника, бяха наградени отличили се военнослужещи от бригадата.
Поднесен бе и венец пред паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 г. Във военно формирование 34 750 – Карлово се проведе Ден на отворените врати, включващ редица мероприятия. Сред посетителите бяха и възпитаници от домовете за деца, лишени от родителска грижа, в Асеновград и Брацигово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram