Ден на добротворството, любовта и надеждата организира общинският център по зависимости в Стара Загора

Превантивно-информационният център по зависимости към Община Стара Загора ще нарече 12 февруари 2015 година Ден на добротворството, любовта и надеждата.

От 12.00 ч. ще се проведе масова акция във връзка с наближаващия Празник на влюбените. Уличното пространство по бул. „Цар Симеон Велики” (от бул. „Руски” до площада пред сградата на Община Стара Загора) ще се превърне в сцена на флашмоб под наслов „Чрез добротворство за вяра, любов и надежда” с участието на младите доброволци от Младежкия Общински съвет по наркотични вещества. С тази проява на заедност и разбиране на различността младежите добронамерено ще провокират случайно срещнатите непознати хора – за да променят ежедневния им ритъм, да изразят с недвусмислени символи убедеността си, че тъй нужната ни човещина, милосърдие, доброта, толерантност към драмата, нещастието и различността на другия са единствената цел, единственото оправдание и единствения смисъл за всяко човешко усилие. Предавайки им своята вяра в доброто, своята надежда за добро и своята любов към доброто, ще подтикват хората за добротворство, любов и надежда като алтернатива на зависимите поведения.

С този творчески акт всички заедно ще се превърнат в различните, белязаните, уникалните – поне за миг, и осъзнали мигновеността на живота, непрестанния му кръговрат и преходност, провокирани за добронамерена съпричастност и отвореност, ще станат частица от самия живот в този ден, в този миг, прозрели, че изцеление от най-тежките проблеми има винаги, ако човек е в среда на любов и разбиране, а уважението към ценността на другия е единствения начин за себеуважение, твърдят организаторите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram