Ден втори на народното недоволство, протести ще има и в понеделник

За пореден ден старозагорци ще протестират с автошествие срещу високите цени на горивата.
Началото на протестите ще бъде дадено от 18.00 часа в затворената част от бул. „Патриарх Евтимий“, като началният пункт е отново между бул. „Христо Ботев“ и моста, посочват организаторите. Автомобилно шествие ще потегли 30 минути по-късно, като маршрутът на шествието е на на север по бул. „Патриарх Евтимий“ до кръговото кръстовище (преди МОЛ Галерия), преминаване през него и обратен завой към изходния пункт.
Пуснато е уведомление до Община Стара Загора за протест и автошествие.

Хиляди българи участваха в неделните протести срещу високите цени на горивата, които прераснаха в недоволство срещу бедността, неефективните институции и другите проблеми в страната. Масови протести имаше в повече от 30 града, а демонстрациите блокираха ключови пътни артерии.

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си и по улиците на Казанлък в събота, като освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Казанлъчани заявиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще продължат с протестите.

Над 1000 души затвориха вчера пътя Стара Загора – Казанлък. Протестът бе съпроводен с викове за оставка.

Протеста е организиран от група граждани. Организаторите от вчерашния протест се разграничават.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram