Две инициативи в април на Сдружението „Бъдеще за децата“

За отбелязването на своята 20-та годишнина Сдружението „Бъдеще за децата“ поставя началото на две инициативи – „Бъди С нас за ден“ и Конкурс за детска рисунка. 

„Бъди С нас за ден“

Всички знаем за международната инициатива, в която деца заемат местата на мениджъри от бизнес средите или администрацията. От Сдружението заявяват, че вдъхновени от нея ще поканят младежи със свежи идеи, гражданска позиция и интереси в работата с кауза – да бъдат част от техния екип за един ден.

„Бъди С нас за ден“ е инициатива за деца и младежи между 13 и 22 години, живеещи на територията на Община Казанлък и региона.”

До 15-ти април, можете да заявите своето желание за участие на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org,  – “За инициативата БЪДИ С НАС ЗА ДЕН“, като напишете кратко мотивационно писмо, и вашите данни – имена, телефон и адрес за кореспонденция, образования/ училище/ университет/, интереси, хоби. Не забравяйте да посочите за коя позиция кандидатствате – в кой стол бихте желали да седнете, кои обувки бихте желали да обуете?

Ще бъдат избрани и включени 13 деца/ младежи, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията, Координатор социални дейности, Главен счетоводител, специалист„Комуникации“, логопед, психолог и социален работник.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира инициативата като част от дейностите по повод 20-та си Годишнина, и тя да се превърне в ежегодна, така че да помог колкото се може повече младежи да се запознаят с организацията, работата й, екипът, мисия и кауза.

„Бъди С нас за ден“ ще се проведе на 26-ти април 2023 година.

Втората инициатива е по-творческа.

Конкурс за детска рисунка

Как си представяте бъдещето на децата?!

Какво му трябва на едно дете, за да е щастливо?!

Тема на рисунката е Бъдеще за всяко дете, а възрастта на участниците от 0 до 18 години. Може да се участва с индивидуална рисунка или групово. Крайният срок за изпращане на творбите е 21 април.

Творбите на децата могат да бъдат изпращани по електронен път на адрес mladenova.veni.trifonova@gmail.com или info@speckids.org – „За инициативата КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА“, или на адрес гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25 за сдружение „Бъдеще за децата“ – Участие в Конкурс за детска рисунка.

Всички участници ще получат Сертификат за участие в Конкурса, а творбите с висока оценка от журито ще бъдат включени в Изложбата по повод 20-та Годишнина на организацията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram