Двама задържани при снощната акция на полицията в Раднево, бройката на протестиращите пада

Около 400 граждани са участвали в снощния протест в Раднево, съобщават от полицията. Бройката на протестиращите значително намаля, след като в последните дни бе ограничено влизането на територията на града на пристигащите групи от страната в подкрепа на мирните протести на гражданите на Раднево.

Напрежението в града тръгна в понеделник след скандал и побой за отнето предимство на пътя. Трима мъже бяха пребити от жители на ромската махала. Съдът остави биячите за постоянно в ареста.

На 6 май на територията на гр. Раднево е проведена специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провеждани протестни действия на граждани, гласи прессъобщението на ОД на МВР – Стара Загора. На протеста, за времето от 17.00 ч. до 24.00 ч., са участвали около 400 граждани. От полицейските служители са извършени проверки на 83 лица и на 48 МПС. Съставени са 8 АУАН по чл.6 от ЗБЛД и 1 АУАН по ЗДвП. Образувани са 1 бързо полицейско производство и 2 досъдебни производства. За срок до 24 часа са задържани 2 лица.

По време на протеста не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram