„Да открием богатство“ – инициатива по случай 155 години от гибелта на Хаджи Димитър

На 15 юли тази година се честват 155 години от гибелта на българския революционер, войвода и национален герой – Хаджи Димитър. Тежките боеве на Бузлуджа се водят между четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа и османските войски. След неравен бой четниците са разбити, а малко след това умира и Хаджи Димитър.

Една от инициативите, които се провеждат в негова чест, е търсене на съкровище. Денят е 15 юли, от 14:00 ч. край хижата „Малка Бузлуджа“.
Ако имате приключенски дух и искате да премерите сили в надпревара с времето, съберете приятели и се запишете за участие в събитието „ДА ОТКРИЕМ БОГАТСТВО“. Включването в него е напълно безплатно и се организира от Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, НЧ „Светлина – 1861“- гр. Шипка и Туристическо дружество „Орлово гнездо“ – гр. Казанлък.
Ще имате възможност да проявите своите логика, ловкост, съобразителност и умения за ориентиране. Всяка чета, която се справи успешно с предизвикателствата и загадките, ще получи грамота за успешно преминаване и награда! 

форма за записване:
https://forms.gle/S1G8mcJtQwsbPNDK

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram