Продукти2 ч.ч брашно За глазурата: |
|
Метод на приготвяне
Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме ванилията. Затопляме леко меда. Смесваме го с разбитите яйца. Прибавяме размекнатото масло, рома, брашното и смлените бадеми. Омесваме меко тесто. Накрая добавяме настърганата кора на лимона. Отново омесваме тестото. Покриваме го с кърпа и го оставяме да престои така 3 часа. После го разточваме на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме от нея меденки. Слагаме ги в тава, която е застлана с хартия за печене. Печем ги в предварително загрята фурна на 180 °C.
Глазурата приготвяме като разбиваме на сняг всички съставки. Част от белтъчната смес може да боядисате в различни цветове. Сипете различните цветове във фунийки, направени от хартия за печене. Отрежете връхчетата и сте готови да рисувате. Оставете меденките настрани докато изсъхне глазурата.
Бележки
Меденките се приготвят поне една седмица преди Коледа, за да имат време да отлежат и омекнат.
Рецепта на lesnovkusno.com.
Изпращайте вашите рецепти тук: news@presstv.bg
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram