Дани Борисов с блестящ старт в „Турнира на шампионите“

Регионалният шампион по тенис при момчетата до 10 години Даниел Борисов стана втори в Детския турнир на шампионите в своята възрастова група. Турнирът се проведе в столичната зала „Арена” от 31 октомври до 2 ноември. Възпитаникът на ТК „Розова долина” записа пет успешни срещи, но на финала загуби с 5:4 и 5:3 от представителя на Сливен от „Спорт палас”Светлин Керемедчиев, когото преодоля в групите, но не успя да победи в последния решаващ двубой. Даниел остана втори, след като имаше изключителната възможност да се състезава в заключителен турнир на най-добрите осем тенис надежди при 10-годишните момчета и момичета.

Малките шампиони бяха наградени от Посланика на Съединените щати в България Н. Пр. Марси Рийс, от президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и от представители на генералния спонсор на Турнира.

След заключтелната за годината изява казанлъшкото момче ще продължи да се подготвя за новите състезанияот пролетта на 2015г. Междувременно, ще консумира и наградата за второто си място от турнира в София – едноседмичен подготвителен лагер в Турция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram