Губернаторът присъства на откриването на първия у нас Международен център за младежи и деца в риск

Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областните управители Мариана Кръстева и Маноил Манев присъстваха днес на откриването на първия у нас Международен младежки център за младежи и деца в риск.

Центърът, който се намира в сградата на бившето кино „Желю Диманов”, е създаден по проект BG06-101 „Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора“, Програма БГ06 „Деца и младежи в риск“, Компонент 1 „Грижа за младежи в риск“. Проектът бе осъществен с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Той е на стойност 1 395 379,91 евро.

Откриването започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил. След това посланичката на Норвегия у нас Нейно превъзходителство Гуро Катерина Викьор, инж. Ранов и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова прерязаха лентата на новия център. Веднага след официалната част започна и дискусия на тема „Образование и младежка заетост“.

Международният център разполага с удобства и съвременно оборудване. В него функционира и конферентна зала с оборудване за симултанен превод. В нея ще се провеждат международни събития с младежко участие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram