Граждани пишат до кметицата, възмутени от организацията на честванията

Отворено писмо до кмета на Община Казанлък от възмутен гражданин се разпространява в социалната мрежа. Повод за недоволството е организацията на движението през прохода Шипка по време на Националния празник 3 март.

Ето и пълния текст на писмото:

„Отворено писмо

до г-жа Кмета

На община Казанлък

Госпожо Кмет,

Позволявам си да говоря от името на около 500 огорчени граждани на Република България, на които властта в същата тази Република се подигра за пореден път на националния празник.

Преди празника по националните и местни медии беше обявено, че прохода Шипка на Трети март ще бъде затворен за движение за ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ от 08:00 до 14:30 часа. За придвижване до върха бяха предвидени автобуси, беше обявен начален час за отпътуване към върха, беше определена цена на билети: съответно – 3 лв. еднопосочен, 4 лв. двупосочен билет.

До тук – супер организация.

Обаче.

Задръстването започна южно от гр. Шипка. За около 30 мин. автобусът, в който бях се придвижи около километър до началото на прохода. И тук беше голямата изненада, когато дежурните полицаи ни отклониха с обяснението, че през прохода се пропускат само ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ, а за АВТОБУСИ Е ЗАБРАНЕНО. Автобусите спряха, a леките автомобили продължаваха да преминават.

И тогава излязохме от автобусите и затворихме движението за всички. Да, аз бях един от всички, които станаха причина за голямото задръстване. Затова сигурно и вицепрезидентката не можа да стигне навреме до върха. И вие бяхте в задръстването заедно с шефа на полицейското управление в Казанлък. Съжалявам, че ви пуснахме да минете с комисар Крачолов. Трябваше да чакате, защото Вие като представители на властта СТЕ ОТГОВОРНИ ЗА ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ. От друга страна пък като минахте и чакахте горе вицепрезидента Попова със сигурност сте усетили и сте се радвали на народната любов. Повярвахме на думите ви, че като минете и веднага тръгват автобусите. Това „веднага” беше още около час. Вярно е, тръгнаха първо автобусите, но прохода вече беше задръстен с леки автомобили и веднага след първия десен завой не можахме да продължим.

И тук е момента да Ви задам няколко въпроса:

Знаете ли, че в автобусите имаше хора от Бургас, от София, от Пловдив?? Те бяха повярвали на организаторите, бяха оставили колите си в Казанлък и се бяха качили на „организирания транспорт”.

Знаете ли, че единият от спрените автобус беше пълен с деца от детска градина в Пловдив??? Ние се качихме до горе пеша, а те дали успяха???

Кой според Вас е отговорен за това безобразие, кой ще поеме отговорността за него и как ще разберем ние, пряко потърпевшите, за това?

Знаете ли, че закупуването на билет за транспорт означава сключване на договор между превозвача и пътуващия с всички произтичащо от това последствия.

Кой ще овъзмезди потърпевшите пътуващи за неизпълнението на тези стотици неизпълнени договори??

Няма да завърша това писмо с клишето „В очакване на отговор.”, защото такъв не очаквам. Няма да пиша любезното „ С уважение.”, сещате се защо. Просто ще си напиша името.

 

07.03.2016г Недялко Раднев

Казанлък“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram