Големи магазини и малки бизнеси в Раднево няма да работят в четвъртък в подкрепа на миньорите

Този четвъртък, 12 октомври, всички големи магазини и малки бизнеси в Раднево ще затворят в знак на съпричастност към миньорите, предаде репротер на „Фокус“. Това ще е техният начин да заявят подкрепата си към протестиращите в Старозагорско за запазване на ТЕЦ „Мини Марица Изток 2“.

„Призоваваме всички, които не са на работа и искат да помогнат да излязат и да протестират! Подайте ни ръка, за да помогнем и на вас!“, заявиха протестиращите.

„Блокадата на Гурково не е разпусната и е време да спрат лъжите и интригите. Хората там не са армия, която да се мобилизира или разпуска. Те са приели каузата в сърцата си! Просто колегите горе изнемогват, отпуските им започват да свършват и имат нужда да бъдат подкрепени!“, съобщиха от КНСБ при „ТЕЦ Марица изток 2“.

Припомняме, че от днес се събират подписи по месторабота. Когато се съберат 51% ще се обяви ефективна стачка в рудниците и ТЕЦ „Мини Марица Изток 2“. Преди два дни Синдикатът на българските нефтохимици също се включи в подкрепата към протестиращите миньори и енергетици. „Ние, работещите в Бургаската рафинерия, също сме подложени на подобни нелогични действия и непрекъснати опити за политизиране на въпросите, свързани с енергетиката и за създаване на препядствия за нормалната и безопасна работна среда в Рафинерията, в която работим. Затова ние напълно разбираме и споделяме вашата загриженост за бъдещето на българската енергетика. Нека се обединим в подкрепата за всички миньори и енергетици, за да може гласът им да бъде чут и уважен“, пише в декларацията на Синдиката на българските нефтохимици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram