Годишна регионална конференция на ОИЦ

На 26.10.2012 г. в Стара Загора” ще се проведе годишна регионална конференция на тема „Управлението на европейски средства в област Стара Загора – опит и предизвикателства“. На нея ще бъдат разгледани успехите и проблемите в процеса на управление на европейски средства в област Стара Загора и ще бъдат представени предизвикателствата, които стоят пред общини, бизнес и местните общности през новия програмен период 2014-2020 г. 
Ще бъде представена информация за финансираните от Европейските фондове проекти, реализирани в област Стара Загора. Своите успехи и проблемите при управление на европейски средства ще представят представители на организации и институции. Успешният опит на Латвия ще сподели Санда Риекста, старши експерт от Управляващия орган за управление на европейски средства, Министерство на финансите, а за предизвикателствата на новия програмен период ще говори Белин Моллов, водещ експерт в сферата на регионалното развитие.
В конференцията ще вземат участие представители на местните власти, бизнес, НПО и други партньорски организации.
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram