Година от началото на „Ние сме музиканти” с казанлъшко участие

На 5 март се навършва година от началото на уникалния проект на Старозагорската опера „Ние сме музиканти”. С водосвет за здраве и успех, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, започна изпълнението на проекта „Ние сме музиканти“ в Държавна опера – Стара Загора. Част от проекта „Ние сме музиканти” е казанлъчанката Христослава Колева.


„Една година по-късно с гордост и удовлетворение отбелязваме успехите, надеждите, вдъхновението и неповторимото усещане да се чувстваш полезен и окрилен от щастливите усмивки на слънчевите деца и на техните родители. Пристъпвайки към съзидателната мисия да помогнем и да приобщим деца и младежи със специални образователни потребности, твърдо вярвахме в силата на музиката и на човешкия дух. И резултатите, които постигнахме под ръководството на оперната певица и логопед- терапевт Русалина Мочукова, заедно с нейния скромен и сърцат екип, не закъсняха. С гордост отчитаме впечатляващите резултати от програмата, радваме се на положителните промени, заснехме своя първи видео-клип с Хриси /която е със синдром на Даун/.

Освен своите индивидуални постижения, децата имаха и своята първа концертна изява, както и своите дебютни участия в спектакли на Старозагорската опера и балет. Тук, в Старозагорската опера, ние празнуваме техните рождени дни! На 19 април предстои вълнуващ дебют на две от децата на „Ние сме музиканти” и на софийска сцена /в зала 1 на НДК/  в спектакъла на мюзикъла „Есмералда-Парижката Света Богородица”. Уверено вървим към заветната цел да създадем първия интерактивен сензорен спектакъл в България с участието на децата на „Ние сме музиканти”– споделя директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов.
Децата на „Ние сме музиканти” – рекламно видео с участието на Христослава Колева:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram